De Levensloop Academie organiseerde in het najaar van 2013 een kortlopend traject voor vrouwen die overwogen (weer) aan het werk te gaan en die niet afhankelijk waren van een uitkering.

Het traject bestond uit een serie intervisiebijeenkomsten en trainingen hoe te solliciteren, te netwerken en een curriculum vitae op te stellen. Ook werd veel aandacht besteed hoe het effectiefst te orienteren op de arbeidsmarkt.

Aan het traject deden 8 vrouwen met van zeer diverse achtergronden. Bij de afsluiting van het traject in april 2014 hadden niet alle deelnemers een betaalde functie gevonden maar wel een werkervaringsplaats of het zicht daarop. Tegelijkertijd was er een zeer hecht netwerk ontstaan, waardoor onderlinge contacten – en daarmee tips en adviezen aan elkaar – bleven bestaan.

Het traject heeft ertoe geleid dat de Levensloop Academie een plan heeft ontwikkeld op diverse plekken in Rotterdam helpdesks op te zetten, waar vrouwen die op zoek zijn naar betaald werk binnen kunnen lopen voor tips en adviezen, en indien gewenst begeleiding naar werk..

Dit idee heeft geleid tot het projectplan ‘Vrouwen in de Lift’. Dit project gaat in april 2015 van start. Zie ook Documentatie/Actueel.