flyer-MLR-2017

flyer-MLR-2017

Actueel

 • Nieuw product Levensloop Academie: outplacement!

  Kernwoorden zijn: zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid, focus, netwerkgesprekken en werkervaring. Zie menu.

 • Vrouwen in de Lift gaat samenwerken met Femmes for Freedom!

  Beide organisaties zetten zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen. Er wordt op dit ogenblik gewerkt aan een gezamenlijk project dat in 2020 daadwerkelijk van start gaat.

 • Mid Life Resourcing: oplossing voor uw vergrijzend personeelsbestand!
 • Levensloop Academie verlengt de levensduur van organisaties en medewerkers!

  Willen organisaties en medewerkers hun levensduur verlengen, dan is het noodzakelijk om zich permanent te ontwikkelen. Niet langer is ontwikkeling een actie die je af en toe doet maar dat moet je permanent organiseren. Continue ontwikkeling is noodzaak! Hoe richt je een bedrijf in waar continue ontwikkeling een integraal onderdeel wordt van de bedrijfsvoering? Waar […]

 • Blogs op managementsites

  Interessante blogs geschreven door Sybren van der Schaar: https://www.managementsite.nl/veranderen-afstemmen. De moeite waard om te lezen!

 • Vrouwen in de lift

  Vrouwen in de lift Wil je je eigen geld gaan verdienen? Of wil je je eigen bedrijf beginnen? Reeds vele vrouwen vonden werk, of richtten hun bedrijf op dank zij de begeleiding van het team van Vrouwen in de Lift. Meer weten? Kijk op www.vrouwenindelift.nl  

 • Zin krijgen in ouder worden!

  Workshops en trainingen voor hulpverleners, mantelzorgers, vrijwilligers en ouderen Met het voortgaan der jaren blijken Zingeving en Inspiratie een steeds belangrijker rol te spelen in het leven van de ouder wordende mens. Dat begint al rond het 60e jaar, algemene vragen komen naar voren als ‘waar zet ik mij voor in of juist niet meer? […]

40+ Arbeid – Midlife Resourcing

De methode MidLifeResourcing is door de Levensloop Academie ontwikkeld en getest dank zij een ESF-Equal gesubsidieerd project dat tussen 2004 en 2010 heeft plaats gevonden in de sectoren productie, zorg, onderwijs, advisering en automatisering.

 

Foto Corus ESF-klein

Kernpunten

 • Behoud van 40+ talent
 • Een nieuwe kijk op arbeid
 • Mensen en ervaringskennis zijn het kapitaal van een organisatie
 • Innovatie en groei dank zij 45+ talent

Het unieke van de 40+er

 • Veelzijdige ervaringskennis
 • Strategisch inzicht
 • Tactisch en strategisch handelen
 • Unieke eigenschappen die hen uitermate geschikt maken voor innovatie en/of veranderprocessen.

Om tot een optimale match te komen van deze eigenschappen en de doelstelling van de organisatie werd door de Levensloop Academie het 10-stappen-model ontwikkeld.

Methode MidLifeResourcing: 10-stappen-model

10-stappenmodel-2012

Kern van het model zijn de stappen 4 t/m 7: de interactie met de medewerkers en de leidinggevenden.

Resultaat

De methode MidLifeResourcing garandeert deze resultaten:

 • Hernieuwde motivatie van de medewerkers
 • Waardevolle kennis en ervaring blijft behouden
 • Een plezieriger werkklimaat en daardoor minder ziekteverzuim
 • Betere bedrijfsresultaten en een hoger rendement

Meer werknemer voor minder geld

Trainers

Alle SLA-trainers zijn ervaren en doorkneed in de methodieken van de Levensloop Academie. Zij passen deze toe bij groepen maar ook bij individuele coaching.
Onderscheidend is hun manier van werken: gericht op resultaat en op het ‘beklijven’ van de boodschap. Deelnemers leren geen ‘kunstjes’, maar maken zich de specifieke denktrant van de Levensloop Academie eigen.
Het resultaat: mensen nemen de regie over hun leven en worden ondernemer van hun eigen bestaan.

Maatwerk

Alle trajecten worden ontwikkeld en opgezet in samenspraak met de opdrachtgever. Doorgronden hoe de cultuur van een organisatie of bedrijf is, is een belangrijk onderdeel ervan.
Opzet van het programma, de praktische toepasbaarheid ervan en de mogelijke werkvormen worden met de opdrachtgever vastgesteld en uitgevoerd.

Producten

De Levensloop Academie heeft een aantal producten ontwikkeld die met succes in verschillende organisaties, aangepast aan de aard en cultuur van de organisatie, zijn toegepast.

MLR: Workshop management team

WorkshopMidLife Resourcing (MLR) management team Waarom en voor wie? Uw organisatie richt zich op de optimale inzet van uw medewerkers in het algemeen, maar u [...]

MLR: training voor loopbaanadviseurs

MidLife Resourcing (MLR)-training voor loopbaanadviseurs Waarom en voor wie? 40+ ers bieden toegevoegde waarde aan de arbeidsmarkt. Echter de beeldvorming van deze leeftijdscategorie is vaak [...]

MLR voor medewerkers en leidinggevenden

Training MidLife Resourcing (MLR) voor medewerkers en leidinggevenden Waarom en voor wie? De bevolking vergrijst maar slinkende pensioenpotten maken het noodzakelijk dat de pensioenleeftijd van [...]