flyer-MLR-2017

flyer-MLR-2017

Actueel

 • Nieuw product Levensloop Academie: outplacement!

  Kernwoorden zijn: zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid, focus, netwerkgesprekken en werkervaring. Zie menu.

 • Vrouwen in de Lift gaat samenwerken met Femmes for Freedom!

  Beide organisaties zetten zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen. Er wordt op dit ogenblik gewerkt aan een gezamenlijk project dat in 2020 daadwerkelijk van start gaat.

 • Mid Life Resourcing: oplossing voor uw vergrijzend personeelsbestand!
 • Levensloop Academie verlengt de levensduur van organisaties en medewerkers!

  Willen organisaties en medewerkers hun levensduur verlengen, dan is het noodzakelijk om zich permanent te ontwikkelen. Niet langer is ontwikkeling een actie die je af en toe doet maar dat moet je permanent organiseren. Continue ontwikkeling is noodzaak! Hoe richt je een bedrijf in waar continue ontwikkeling een integraal onderdeel wordt van de bedrijfsvoering? Waar […]

 • Blogs op managementsites

  Interessante blogs geschreven door Sybren van der Schaar: https://www.managementsite.nl/veranderen-afstemmen. De moeite waard om te lezen!

 • Vrouwen in de lift

  Vrouwen in de lift Wil je je eigen geld gaan verdienen? Of wil je je eigen bedrijf beginnen? Reeds vele vrouwen vonden werk, of richtten hun bedrijf op dank zij de begeleiding van het team van Vrouwen in de Lift. Meer weten? Kijk op www.vrouwenindelift.nl  

 • Zin krijgen in ouder worden!

  Workshops en trainingen voor hulpverleners, mantelzorgers, vrijwilligers en ouderen Met het voortgaan der jaren blijken Zingeving en Inspiratie een steeds belangrijker rol te spelen in het leven van de ouder wordende mens. Dat begint al rond het 60e jaar, algemene vragen komen naar voren als ‘waar zet ik mij voor in of juist niet meer? […]

Publicaties

Reisgids Levenskunst (publicatie)

Reisgids Levenskunst Een handleiding rond zingeving geschreven voor het management en cliëntenraden van zorginstellingen. Het boek bestaat uit vier trektochten: Eigen leefstijl Succesvol zelfstandig wonen Inspraak en persoonlijke betrokkenheid Voorkomen van eenzaamheid.

Het handwerk van de Levensloop (publicatie)

Het handwerk van de Levensloop Een boek dat op zeer praktische wijze handvatten geeft hoe de stuurkracht van de ouder wordende mens gemobiliseerd kan worden. Een inspirerend boek voor zowel de ouder wordende mens zelf als voor de hulpverlener.  

Reisgids

Reisgids Levenskunst Een handleiding rond zingeving geschreven voor het management en cliëntenraden van zorginstellingen. Het boek bestaat uit vier trektochten: Eigen leefstijl Succesvol zelfstandig wonen Inspraak en persoonlijke betrokkenheid Voorkomen van eenzaamheid.

Het handwerk van de levensloop

Het handwerk van de Levensloop Auteur: Trees van Gennip Een boek dat op zeer praktische wijze handvatten geeft hoe de stuurkracht van de ouder wordende mens gemobiliseerd kan worden. Een inspirerend boek voor zowel de ouder wordende mens zelf als voor de hulpverlener.

MLR: behoud van 45+ talent

MidLifeResourcing: behoud van 45+ talent Redactie: Paul Andreoli, Trees van Gennip en Maarten Pannevis Het procesverslag van het MLR-project dat dankzij de ESF-Equal subsidie is gerealiseerd van 2004 – 2008. In dit verslag wordt het MLR-concept uitvoerig beschreven zoals dat in toegepast in vijf verschillende [...]